Om Räkna Ut

Vad är det här för sajt och kontaktuppgifter

Den här webbsajten drivs och underhålls av mig, Daniel Haaf. Sajten är ett projekt som jag arbetar på samtidigt som jag lär mig programmering, främst Javascript och HTML/CSS.

Målet med Räkna Ut var initialt att omsätta mina grundläggande kunskaper i programmering till något praktiskt och roligt. Något som både jag och andra har nytta av dagligen – och jag vågar mena att sajten blev riktigt lyckad ur det perspektivet.

Daniel Haaf

En bild på mig som togs sommaren 2019.


Mina favoritsidor

Varje dag är det flera hundra personer som kommer in på Räkna Ut och framför allt använder procentkalkylatorn. Här är mina favoriter som jag använder nästan dagligen:

Jag kommer att fortsätta driva sajten så långt jag kan och uppdaterar alla verktyg som finns här efterhand som jag lär mig nya saker. Idag finns en procentkalkylator, en vädersida, valutaomvandlare, kalkylator för reaktionssträcka när man kör bil och en kalkylator för att räkna ut kvadratmeter när man lägger plattor.

Det kommer fler verktyg, en snyggare och mer praktisk design, och generella fixar lite då och då.

Content editor & Copywriter

Jag har arbetat med text i hela mitt arbetsföra liv. Större delen på pris- och produktjämförelsetjänsten Prisjakt i rollen som content editor och copywriter. Merparten av mitt arbete hittar ni på artikelsidan på Prisjakt. Och här är tre exempel på artiklar som jag har skrivit genom åren:

Ett stort kameraintresse

Jag har haft ett stort intresse för kameror och fotografering under många år. Det har tagits massvis med bilder genom åren med fler kameror än jag vågar erkänna att jag har ägt. Under min tid som fotograf så har jag använt allt från en Nikon D700, D750, D800E och D810, till Fujifilm X100, X-T20 och X-T30, Sony A7, A6000, A7R och även en Canon EOS M50.

Mina fotografier hittar du framför allt på Flickr och jag har på senare tid även lagt till några bilder på Unsplash för vem som helst att ladda ner och använda. Du hittar mina profiler här under:

Kontakt

Det går bra att kontakta mig via mejl. Det gör du till den här mejladressen.

Har du tankar och funderingar kring innehållet är du välkommen att tipsa och komma med råd – det är mycket tacksamt.

Du hittar mig även på följande sajter:

Text: Daniel Haaf

Publicerad: 2023-09-23

Uppdaterad: 2023-10-07